top of page

Konvertèr din digitale tvilling til punktsky enklere og raskere med E57!

Matterport introduserer nå det åpne E57 filformatet som gjør at du kan konvertere din digitale tvilling til en punktsky, mer detaljert, enklere og raskere enn noen gang.


Det fantastiske med dette er også at du kan få E57 filformat ut av alle dine tidligere skann på Matterport SaaS plattformen utført med Matterport Pro2, Matterport PRO3, eller Leica BLK 360 G1.

Logg deg inn på ditt Matterport konsoll i dag og bestill E57 filen for de prosjekter (planer) du ønsker.


BRUK E57-FILER PÅ TVERS AV 3D-ARBEIDSFLYTER

E57-filtypen er et kompakt, leverandør-nøytralt pointcloud-format som er definert av ASTM E2807-standarden - og kan importeres i til de aller fleste CAD program.


Arkitekter, ingeniører, bygg-herrer og -eiere kan bruke Matterport til å fange og lage en digital tvilling av eksisterende bygg-fasiliteter og trekke ut disse dataene i form av en Matterpak- eller E57-fil for å starte en dokumentasjon- og modellerings-arbeidsflyt. Dette sparer tid og ressurser i forhold til tradisjonell og mer eller mindre manuell oppmåling på stedet. Med det nye E57-tilbudet integrert i Matterport plattformen er filene betydelig mer nøyaktige, og fanger opp 10 ganger mer detaljer enn tradisjonelle .obj og .xyz filer i Matterpak.


Ved å bruke Matterport- og E57-filer kan AEC-fagfolk få tilgang til flere kraftige fordeler, inkludert:

* Strømlinjeform konseptualisering av et design med mer detaljer og bedre forståelse av rommet.

* Samarbeid mer effektivt ved å bruke Matterports økosystem av maskinvare og programvare.

* Forenkle samarbeidet mellom design- og konstruksjons-team.

* Bruk Matterport digitale tvillinger i avanserte 3D-arbeidsflyter.

* Dokumenter og modellèr "As-Built" basert på Matterport digitale tvilling.

* Modellering av komplekse rom som mekaniske/elektriske rom.

* Eliminer tid- og maskinvare-krevende oppgaver med å registrere punktskyer.E57-filformatet er et kompakt, leverandørnøytralt format for lagring av punktskyer, bilder og metadata produsert av 3D-bildesystemer, for eksempel Matterport og Leica scannere. Filformatet er spesifisert av ASTM, en internasjonal standardiseringsorganisasjon, og det er dokumentert i ASTM E2807-standarden.


KOM I GANG MED E57 fil-utveksling

Hvis du allerede har en Matterport-skanning av prosjektet ditt, er E57 tilgjengelig for kjøp og nedlasting under menyen "ADD-ONS". Hvis du trenger maskinvare for å skanne, kan du kjøpe Matterport (og/eller Leica BLK360) fra Fjordane Engineering.

Eller, hvis du trenger hjelp til å skanne, kan Fjordane Engineering, eller en av våre partnere også hjelpe deg med å skanne prosjektene dine raskt, enkelt og gjerne også i stor skala.


Autodesk® App-butikk har en egen Matterport Plugin for Revit®. Med denne (p.t. gratis) integrasjonen kan brukere importere Matterport E57-filer direkte inn i Revit-prosjekter og eliminerer behovet for manuelt å generere en Revit-kompatibel punktsky.


Alt starter med en skanning av "As-built" - deretter er mulighetene for dokumentering og bearbeiding mange. Finn ut mer på Fjordcad.no
21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page