top of page

Hvilke andre kamera fungerer med Matterport plattformen?

Matterport er i utgangspunktet en åpen plattform for 3D fangst og 3D visning. Matterport har sine egne 3D kamera-skannere som gir maksimal utnyttelse av plattformen, men støtter likevel en rekke andre verktøy for 3D fangst. Alt handler om å bruke riktig verktøy til riktig jobb!


Axis er et roterende stativ for smarttelefoner som leveres med tripod stativ. Så hvorfor ikke starte med smarttelefonen en allerede har? Dette et svært rimelig alternativ om en ønsker lage 3D modeller av et hjem eller en leilighet, eller til bruk for rapportering av status til en jobb langt vekke fra kontoret? Har telefonen også Lidar linse får en også brukbar målinger av korte avstander i 3D modellen.

Smarttelefon-løsningen fungerer også utmerket som supplement til større skanne-jobber, på steder det er vanskelig å komme til med et fysisk større kamera. Med Matterport kan en bruke ulike kamera i et og samme prosjekt.

-Vil du teste det ut? Klikk her om du ikke allerede har et en Matterport Plan!


Små 360° kamera som Insta360 ONE X2, Ricoh Theta SC2 og Z1 kan settes på et tripod-stativ og har samme bruksområder som nevnt for smarttelefon. Først og fremst er det kjapt å bruke, ettersom det ikke trenger å "snurre rundt". Med sin 360° linse fanger dette omgivelsene på et lite sekund og en kan flytte det videre til neste skann. Vær oppmerksom på at den fotografiske kvaliteten her kan variere med ulike kameratyper og kan som regel ikke sammenlignes med profesjonelle kamera, men kan likevel være et supplement i skanne-jobber der det er trangt og vanskelig å komme til.

Har du et 360° kamera og vil prøve det ut? Klikk her om du ikke allerede har et en Matterport Plan!


32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page