top of page

Er plantegninger utdatert?

Updated: Aug 29, 2023

Mange opplever over tid at bolig eller eiendom ikke lenger er slik det en gang var bygd. Vegger er tatt ned eller flyttet, rom kan være slått sammen og fått nye funksjoner, og total-arealet kan ha endret seg som følge av påbygg.


Får du skannet deg en digital tvilling, får du ikke bare en foto- og video-teknisk dokumentasjon. Siden en digital tvilling er så nøyaktig, er den også det beste utgangspunktet for å lage nye tegninger.

Du kan få ut plantegninger av det som er skannet i helt vanlige formater du kan skrive ut på papir, eller laste ned ulike filformater som kan importeres til andre byggtekniske dataprogram om du vil lage dine egne tegninger.


Nøyaktigheten er svært god. Avhengig av hvilken 3D kamerateknologi som er brukt ved skanningen vil et avvik kunne være 1%, eller mindre. Matterport Pro2 oppgir å ha en nøyaktighet på 98-99% og Matterport PRO3 99,8. Leica BLK360 G1, som også fungerer opp mot Matterport plattformen, kan klare 99,9% eller bedre, forutsatt at skanne-operatøren gjør en god jobb.


Manuell oppmåling med lasermåler og målebånd kan i mange tilfeller godt være historie, om en må gjøre en oppmåling. Tidsmessig tar en skanning, spesielt med Matterport kamera, oftest ikke lenger tid enn det tar å gjøre manuelle oppmålinger. Helst kortere når bygningen stor, eller komplisert med mange rom. Og, så får en i tillegg så mye mer enn kun en plantegning på papir.


Fig. nedenfor: "Dukkehus" visning av en 3D tvilling. Fra denne kan kunstig intelligens i Matterport SaaS produsere en helt ny rom-plan, eller en kan laste ned punktskydata som ligger bak, for import til Autodesk eller andre Cad-program, alt basert på slik huset fremstår i dag.82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page